Interview Anna Paternotte en Christian Hartsuiker

Niet jagen maar onderhouden
Ze zijn vaak te vinden bij de festiviteiten van MeerBusiness maar nooit in hun zwarte toga: de advocaten Anna Paternotte en Christian Hartsuiker van SWDV Advocaten. Ook vandaag zijn ze togaloos maar wel charmant gekleed als wij hen het woord geven voor een gloedvol betoog over hun werk, passie en MeerBusiness. Misschien leuk om te weten: Anna en Christian resideren op de Julianalaan in Hoofddorp. Een koninklijke locatie: het straatje is leuk landelijk vol leilindes, hun pand oogt fraai en is ‘a place to visit’, helemaal als u juridische ondersteuning nodig heeft. Advocaatje leef je nog, Anna en Christian over de bloei van hun praktijk.

SWDV
Anna: We zijn geen traditioneel georganiseerd advocatenkantoor, we werken anders en vele malen transparanter. Met veel kennis en kwaliteit maar ook een andere visie hoe je een kantoor moet besturen, met andere manieren van zeggenschap.
Christian: Vroeger had de oudere advocaat een team jongeren om zich heen, maar hij was het gezicht naar buiten. Wij wilden dat anders hebben. De opdrachtgever moet iedereen van het team gezien hebben die voor zijn zaak zorgt. Dus bij SWDV zie je de jongeren veel meer. Dat werkt inspirerend voor iedereen.

Omvang
Christian: We zijn nu met 44 man. De helft is advocaat, de andere helft ondersteunend.
Anna: Onze doelstelling is dat we elke ondernemer in Haarlemmermeer van dienst moeten kunnen zijn. En met 1ste lijnsadvies. Want als blijkt dat een zaak niets wordt ga ik direct langs om dat advies uit te brengen. In plaats van dat ik iets al helemaal uitwerk.
Christian: Transparantie dus.

Specialiteit
Anna: Ik ben gespecialiseerd in civiel vastgoed. Bouwrecht, huurrecht , koop en meedenken in projectontwikkeling. Al 13 jaar.
Christian: Ondernemingsrecht en Insolventierecht, het recht rondom bedrijven en faillissementen. Al 14 jaar.

MeerBusiness?
Christian: Altijd, wij werken in een markt die onder druk staat. Dus ook wij zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden, vooral bij bestaande klanten. Daar denken we diep over na en richten we ons kantoor op in.

Anna: Belangrijk item is daarbij hoe we onze klanten laten weten wat we voor hen doen en waar we voor hen mee bezig zijn. Dat heeft alles met bouwen en vertrouwen te maken.
Christian: Daarom houden we niet van jagen maar van het zorgvuldig onderhouden van contacten.

Partnership?
Anna: Voorheen deed ons kantoor overal met elk netwerk aan alles mee. Twee jaar geleden zijn wij aan het roer gekomen. Christian en ik zijn toen zorgvuldig gaan kijken welk netwerk het beste bij onze plannen past. Dat werd het Partnership van MeerBusiness H’meer & Schiphol, met volle overtuiging. Ideaal om onze contacten te onderhouden.
Christian: Ik heb er beter door leren netwerken. Ontspannen lijntjes leren leggen met ondernemers die bij MeerBusiness komen. Maar nu willen we ons vooral laten zien en bevestigen dat we het grootste en het beste kantoor in Haarlemmermeer zijn. Want dat zijn we.

Jeugd?
Anna: De toekomst is nu. Daarom moeten we juist nu veel meer jongeren betrekken bij MeerBusiness, zo besprak ik dat ook met Gerco Tolsma. En dan niet alleen qua netwerken maar hen ook interesseren voor wat er lokaal speelt. Bijvoorbeeld MVO.
Christian: Ik heb sowieso affiniteit met jongere mensen. Daarnaast: veertigers en vijftigers nemen momenteel steeds meer de belangrijkste posities in het bedrijfsleven in en het gat tussen hen en de dertigers is niet zo groot. Het komt dus allemaal gewoon goed en MeerBusiness blijft dan voor iedereen een mooi platform om elkaar te ontmoeten.

Netwerktip?
Anna: Elk evenement staat op zich en pik eruit wat je nodig hebt. Als je na drie keer Dineren met Directeuren tot de conclusie komt dat het niet bij je past, dan is er een ander onderdeel. MB is heel veelzijdig, dat is ook zo leuk eraan.
Christian: Blijven gaan. Op een gegeven moment leer je namelijk de mensen gewoon kennen en op termijn komt er altijd wat uit.

Wie zouden jullie graag ontmoeten?
Anna: Iemand van Brandmeester’s en ik denk daar een heerlijk kopje koffie mee te kunnen drinken.
Christian: Goed idee en ik ga mee.

Nog een geheim?
Anna: Ik hou van mooie auto’s en ook van hard rijden. Misschien een beetje onvrouwelijk maar wel zo leuk.
Christian: Ik woon op het platteland en al weet ik niets van tuinieren, ik kan uren met de snoeischaar in de rondte lopen, hier en daar een blaadje afknippen en een prachtige middag hebben.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items