Interview Adam Elzakalai en Ilknur Dönmez

Heerlijk Haarlemmermeer
De zon schijnt over Haarlemmermeer en we interviewen Adam Elzakalai (wethouder economische zaken, luchthavenzaken en ruimtelijke ordening) en Ilknur Dönmez (hoofd economische zaken en luchthavenzaken). Ook in het stadhuis is de stemming zonnig en modieus. Adam draagt een knalgroene stropdas vanwege de Aspergeparty later op de middag en ook Ilknur draagt een combinatie met een motief van aspergekleur. Het is snel duidelijk: deze mensen hebben een passie voor hun werk en de regio Haarlemmermeer/Schiphol. Een verslag van een energiek en gezellig half uurtje op het stadhuis.

Haarlemmermeer
Ilknur: Ik woon er al mijn hele leven, maar sinds ik er ook werk heb ik er nog meer oog voor gekregen. Ik loop hard in de Plesmanhoek, dan zie ik de openheid van het polderlandschap, de skyline van Beukenhorst, de opstijgende vliegtuigen, de toren van Schiphol. Ik loop ook gewoon midden in mijn werk. Zo mooi.
Adam: Je ziet hier wel tien verschillende landschappen. Mijn favoriet: de Rijnlanderweg, parallel aan de A5. Dan kijk je over die snelweg met daarachter de pieren met de vliegtuigen en als je je omdraait is er het grote contrast: een wijds landschap met bomen of graan. Zo bijzonder en dat midden in de Randstad.

Blij werken?
Ilknur: Ik heb gewoon het leukste werk van Haarlemmermeer. Zoals een balans zoeken tussen het wonen in deze regio, de groei van de luchthaven en de leegstand van kantoren. Maar ook meedenken over het agrarisch beleid tot aan de zondagsopenstelling, over de belangen van de lokale ondernemers tot en met logistieke oplossingen. Zoveel onderwerpen, zo afwisselend.
Adam: Het is heerlijk om wethouder te zijn in Haarlemmermeer. We hebben hier een ijzersterke economie door de centrale locatie, alle bedrijvigheid en vooral door Schiphol. We bieden ook veel: een goed vestigingsklimaat, goede infrastructuur en uitstekend gekwalificeerd personeel. Daarom is het hier ook zo interessant voor internationale bedrijven. Dus als je in deze omgeving als wethouder de portefeuille economische zaken, luchtvaartzaken en ruimtelijke ordening hebt, heb je echt een wereldbaan.

MeerBusiness?
Adam: Wij moeten als overheid juist zorgen dat er meer business kan blijven ontstaan door beleid, door in te spelen op de wensen van deze tijd en door voorop te blijven lopen. We zijn echt een pioniersgemeente al vanaf het moment dat het hier werd drooggelegd en dat moet zo blijven.
Ilknur: MeerBusiness is voor ons een belangrijk middel om alle aangesloten bedrijven te bereiken en te ontmoeten. De nieuwsbrief, de site, de events daar komen we graag en daar maken we ook graag gebruik van. De grote ondernemersprijs bijvoorbeeld is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een mooie evenement, waar de fantastische lokale ondernemers de erkenning krijgen die ze verdienen.

De PartnerLoge
Ilknur: Er zijn in deze omgeving zo’n 9000 bedrijven, van multinationals tot zp’ers. Van internationale hoofdkwartieren tot en met thuiswerkers. Hier ligt voor alle partijen nog zoveel mogelijkheden. Te weinig mensen beseffen zich dat, denk ik. Terwijl het lidmaatschap of deelname aan de Partnerloge van MeerBusiness juist een hele mooie toegangsweg is naar nieuwe grote kansen.
Adam: René Jansen verdient daarom ook een heel groot compliment. Hij is erin geslaagd dat netwerk tot een succes te maken en al die typen mensen en bedrijven een kans tot verbinding te geven. De verscheidenheid in onze gemeente is onze kracht en bij MeerBusiness zie je alles bij elkaar komen.

Tip van de week?
Adam: Maak een boodschappenlijstje als je naar een bijeenkomst gaat. Denk vooraf na wie je wilt spreken en wat je nodig hebt. Laat het ook niet bij een beleefd kaartjes uitwisselen maar zorg voor een follow-up. Dat werkt.
Ilknur: Geef niet toe aan het meest gemakkelijke, om alleen te praten met de mensen die je al kent. Laat je verrassen door de mensen die je nog niet kent. Dat geeft nieuwe impulsen.

Nog een geheim?
Ilknur: Naast mijn baan bij de gemeente ben ik vrijwilliger bij het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep; daarom ben ik vanavond ook niet bij de Aspergeparty. Ik ga een tapas workshop doen met de jongerenclub Adamas.
Adam: Ik heb twee hobby’s. Eentje van 3 en eentje van 1 en er is niets leukers dan met hen op de trampoline te springen.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items