Interview InterTraining

Meer kans op een goede afloop
Vandaag gaan we het hebben over mosselen en brandveiligheid. We zitten namelijk aan tafel met zussen Amber en Marloes Kempers en Steven Streefland. Samen vormen zij de directie van Intertraining Brandveiligheid in Nieuw-Vennep. Daarnaast zijn zij ook hoofdsponsor van de Mosselparty van 13 september. Gezellig! We spreken ze nog net op tijd. Amber en Marloes zijn na hectische maanden een klein beetje opgebrand en staan op het punt om met vakantie te gaan. Steven is net vier dagen getrouwd en brandt van verlangen om zijn huwelijksreis te beginnen. Na het gesprek bezoeken we nog even de demoruimte. Daar gaat een auto in vlammen op, een wasmachine vliegt in de brand en er ontploft een gasfles. Heel indrukwekkend en we kregen het er even erg warm van.

Intertraining
Amber: We zijn een echt familiebedrijf. Mijn vader was brandweerman en zag in dat er enorme behoefte was aan meer kennis en kunde op het gebied van brandveiligheid. Toen is hij, samen met mijn moeder, begonnen met Intertraining. Inmiddels hebben Marloes en ik het bedrijf overgenomen en nu werken er 19 man.
Marloes: Intertraining onderscheidt zich ook echt. We hebben professionele oefenruimtes (vanaf januari ook een nieuwe BHV-Escaperoom). Onze instructeurs komen uit de praktijk, we weten alles van wetten en regelgeving en we denken gewoon verder dan anderen.
Steven: Alles draait om brandveiligheid. Wat moet je weten en wat moet je doen? Daarom is de slogan van onze nieuwe reclamecampagne die eraan komt: ‘Intertraining. Meer kans op een goede afloop’.

Amber, Marloes en Steven
Amber: Ik werk hier 16 jaar en ben verantwoordelijk voor de afdeling techniek. Denk daarbij aan de aanschaf en onderhoud van brandblussers, nood- en transparantieverlichting, EHBO-trommels en nog veel meer. Gewoon alles om goed voorbereid te zijn op calamiteiten en om een gebouw veilig te gebruiken.
Marloes: Ik ben verantwoordelijk voor alle trainingen zoals de Bedrijfshulpverlening (BHV), EHBO, AED, en nog zo’n 10 andere cursussen en herhalingslessen. We hebben hier de nieuwste digitale hulpmiddelen en moderne leslokalen. Duizenden mensen hebben we intussen opgeleid.
Steven: Ik ben weliswaar geen familie maar zo voelt het wel. Ik werk hier sinds 2009 en ben er voor alle brand- en veiligheidsadviezen aan de eigenaren van bedrijfspanden, huurders en andere betrokkenen. Denk daarbij aan ontruimingsadviezen, veiligheidsplattegronden tot en met brandveiligheidsproblemen en RI&E’s (risico-inventarisatie en evaluatie van de werkomgeving).

MeerBusiness
Steven: We hebben opdrachtgevers door het hele land maar we merkten dat regionale bedrijven ons te weinig kennen.
Marloes: Daarom kozen we bewust voor MeerBusiness. Om lokaal meer mensen te leren kennen.
Amber: We zijn eerst lid geweest maar nu zijn we officieel partner. We komen zo extra in de schijnwerpers te staan en dat is precies de bedoeling.
Steven: Daarom zijn we ook hoofdsponsor van de Mosselparty geworden. Mensen moeten weten wie we zijn, wat we kunnen en dat je als directeur met onze adviezen qua brandveiligheid een stuk rustiger slaapt.

Haarlemmermeer-Schiphol
Marloes: Het is heerlijk wonen en werken in deze regio. Het is hier mooi, alles is er voorhanden en goed bereikbaar.
Amber: Ik ben heel erg blij met dit bedrijventerrein. We zitten hier top, het heeft een enorme uitstraling en alles werkt mee.
Steven: Ook de gemeente. Ze steunen het bedrijfsleven waar ze maar kunnen.

Ontmoeten?
Steven: Ik wil graag kennismaken met managers uit het bedrijfsleven die vragen of twijfels hebben over hun brandveiligheid. Wij kunnen ze echt helpen.
Amber: Zo zou ik graag kennismaken met meer hotels. Er zijn er veel en er komen er nog meer aan. Ik vraag me altijd af of ze genoeg weten van brandveiligheid en wat daarbij komt kijken.
Marloes: We zijn gewoon heel erg betrokken.

Jeugd?
Steven: Jongere mensen mogen echt meer aandacht krijgen bij MeerBusiness. Het leeftijdsverschil tussen mij en de meeste bezoekers is best groot. Misschien moet ik meer vrienden gaan meenemen, haha.
Amber: Maar in jouw leeftijdsklasse zijn er gewoon nog niet zoveel ondernemers.
Marloes: Geldt ook voor vrouwen van rond de veertig met een eigen bedrijf, die zijn er ook niet zoveel.
Amber: Waarom starten ze bij MeerBusiness niet een junior chapter?

Geheim?
Amber: Geheimen, ik? Welnee, ik ben juist een open boek.
Steven: Ik zit bij de vrijwillige brandweer maar dat is geen echt geheim. Misschien dit wel: Ik doe geen meter aan sport.
Marloes: Ik maak elke dag opnieuw plannen om weer te gaan sporten. Ssst, niet verder vertellen.

Interview: Roel Heetman van X-Ray.nl

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items