Interview Jurgen Nobel

Niet wie je bent, maar wie je kent.
Jurgen Nobel is net terug van een vakantie die hem onder andere in Indonesië en Canada bracht. Nu gaan we samen op de koffie bij Snel en Vers, in Hoofddorp. Saillant detail: de heerlijke koffie die ze daar schenken is gemaakt van LeBon koffiebonen, het bedrijf van de ondernemer Jurgen Nobel (draai zijn achternaam maar om). Maar Jurgen zit ook in de politiek (VVD) en in de bankwereld (Rabo). We interviewen hem op speciaal verzoek: Jurgen is 26, een energieke ondernemer en zijn enthousiasme moet andere jongere ondernemers (die ook het betere netwerk zoeken) aanzetten tot actie. Hij werkt er graag aan mee want netwerken is een must voor succes.

Koffie?
Na mijn studie ben ik gaan reizen en in Zuid-Amerika kwam ik koffie tegen, zooo lekker! Dat heeft alles met versheid te maken. Koffie is eerst een groene boon en die wordt gebrand. Na het branden verliest de boon smaak en kwaliteit. Eigenlijk moet de koffie van een gebrande boon binnen een maand geconsumeerd worden. Zo ontstond mijn businessidee: de groene koffiebonen exporteren en pas dan hier branden en malen. Kijk maar op de verpakking: de datum en de Nederlandse regionale brander staan erop. Mijn koffie is nooit ouder dan twee weken en dat proef je.

Koffie met?
Ik zit ook in de politiek en in de ledenraad van de Rabobank, als klankbord voor de directie. Dat vind ik leuk en is goed voor mijn netwerk en mijn ontwikkeling. En qua politiek: toen Pim Fortuyn werd vermoord ben ik me er helemaal in gaan verdiepen. Die man intrigeerde me zo. Ik kwam uit bij de VVD en sloot me daarbij aan. Ik geloof heilig in de kracht van het individu en het handelen in vrijheid. Met sport, financiën, grondzaken en subsidies heb ik pittige en zachtere portefeuilles. Dat past ook bij me.

MeerBusiness?
De familie Jansen ken ik al heel lang. Ik heb MeerBusiness echt zien groeien. Met Gerco gaat dat gewoon door. Ongetwijfeld vanuit een andere invalshoek maar dat komt zeker goed. Voor mezelf wil ik beslist meer business. Welke ondernemer wil dat niet?
MeerBusiness is een fantastische manier om meer relaties op te doen en lijntjes te leggen. Ook interregionaal. Mijn doel is om mijn koffieconcept ook naar andere regio’s uit te brengen. Ik wil vooral bekender worden en samenwerken met grotere partijen. Maar alles met geduld. Ik kan echt genieten zoals het nu is en langzaam bouwen aan meer. Daar gebruik ik ook MeerBusiness voor.

Jeugd?
Ja, dat is wel een punt. Ik zie te weinig jonge mensen rondlopen bij MeerBusiness. Terwijl ik er echt voordeel van heb. Soms laat ik de naam vallen van een van mijn vrienden en die krijgen dan opeens een onverwachte klus. MeerBusiness brengt echt meer en ik ben daar een goed voorbeeld van. Maar toch: er moeten meer jongere ondernemers bij. Het moet aantrekkelijker voor ze worden en daar ligt een uitdaging. Ik ben opgegroeid met netwerken maar jongeren hebben dat gewoon wat minder. Het belang van netwerken moet ze duidelijk gemaakt worden. Ik roep het in ieder geval vaak genoeg bij mijn vrienden.

Tip?
Ik geloof heilig in het motto: het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent. Daar valt of staat je business/carrière mee. Het kost niets om te zeggen: ik ken nog iemand. Maar je kan er zoveel mee bereiken.

Wie in de regio zou je graag ontmoeten?
Atilay Uslu van Corendon, maar ik zal vast niet de enige zijn. Wat een inspirerende man, alles zelf opgebouwd. Het zou fijn zijn als hij wat tips voor mij heeft. Zo iemand kan mij echt verder helpen.

Je geheim?
Ik verkoop koffie maar ik ben een echte theedrinker. Heerlijk, vooral thee uit Japan.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items