Interview Nico Perdaan en Camiel Lokkervol

Gezellig met JAN©, Nico en Camiel in Zwanenbrug
Het is vrijdagmiddag en de Vrijmibo lonkt op alle terrasjes. Maar eerst gaan we gezellig naar Zwanenburg op bezoek bij JAN© de accountant. Althans zo percipieerden we deze onderneming in het prille begin. Inmiddels is wel duidelijk dat achter JAN© een grote wereld schuilt. We interviewen dan ook niet JAN© maar Nico die samen met 8 partners onder de naam JAN© een bedrijf heeft met 150 medewerkers die allemaal goed zijn in rekenen en meedenken. Nico van JAN© heeft ook zijn zakenpartner Camiel uitgenodigd die onder de naam Camiel ook voor JAN© aan tafel zit. Camiel heeft Haarlemmermeer als belangrijk aandachtsgebied en runt de vestiging in Zwanenburg.

JAN©
Nico: Ooit waren we een traditioneel accountantskantoor. Gelukkig is dat lang geleden. 10 Jaar terug zijn we gestart met JAN©, een ander type accountant. Met vooral de focus op beleving en de ‘klik’factor. Om, naast alle kennis en kunde, het ideale gezelschap te zijn voor de carrièrereis van de ondernemer (DGA’s). Want ons vak heeft zoveel met vertrouwen te maken.
Camiel: Een ondernemer is vaak eenzaam. Zijn partner thuis kan hij niet altijd lastig vallen met z’n bedrijf. Het personeel niet, de bank niet, zijn klanten niet, want ze hebben allemaal een ander belang bij de onderneming, maar wij kunnen wel goed en onafhankelijk praten met die ondernemer.
Nico: En we kunnen goed luisteren. Zo krijgen wij ondernemers hier die zeggen ‘ik ben er klaar mee en ik stop ermee’. Maar eigenlijk zegt hij: ik ben niet gelukkig in mijn werk. Dan moet je hem niet helpen om z’n tent verkopen maar zorgen dat hij weer gelukkig is in zijn werk. Typisch JAN©.

Meer business?
Nico: Jazeker. Je moet altijd groei nastreven. En dat is niet uit vraatzucht, maar dat is een economische wet. Zelfs als je denkt ‘vol is vol’. Dan moet je maar zorgen dat je meer aan kunt door alles beter te organiseren of door zelf te groeien.
Camiel: Uitbreiding van ons werk voor bestaande klanten is daarbij ook belangrijk. Dat we naast de jaarrekening ook aan de slag kunnen met uitbreidende diensten zoals bijvoorbeeld pensioenen of bedrijfsoptimalisaties. Eenmaal ergens binnen moet je altijd kijken wat je nog meer kunt betekenen. Je wilt afgerekend worden op de geleverde toegevoegde waarde. Het moet altijd meer opleveren dan het kost. Zo simpel is het.

De Sponsorloge van MeerBusiness?
Nico: We zijn al tien jaar sponsor en ik kan het echt iedereen aanraden. Dat komt vooral door René, hij heeft zoveel betekent voor mij en voor JAN©. In 2007 heeft hij me letterlijk aan de hand genomen en me aan iedereen in Haarlemmermeer voorgesteld. Daar zijn veel business en contacten uit voortgekomen. Alles wat MeerBusiness wilde dat we sponsorden hebben we daarom gedaan. Dat heeft zich altijd terugbetaald en nog steeds.
Camiel: Nico heeft zo’n 8 jaar in de jury van de grote ondernemersprijs gezeten. Een paar jaar geleden mocht ik dat stokje overnemen. Een prachtkans voor mij om me te presenteren in de regio en er is nu al allerlei feedback op mijn werk in de jury. Dat realiseer je je vooraf gewoon niet.

Een netwerktip?
Nico: Ik heb drie tips: MeerBusiness biedt een mooi podium maar je moet zelf je optreden regelen. Je moet niet morgen iets terug verwachten wat je er vandaag in stopt want dat heeft gewoon meer tijd nodig. Je moet komen om te brengen en niet om te halen, deze laatste is ook echt het stokpaardje van René.
Camiel: Alles kan, alles mag, maar je moet het wel zelf doen.

De jeugd?
Camiel: Er zijn er niet zoveel die beginnen met ondernemen op hun twintigste. Maar de groep 30-40 jarigen vind ik wel bij MeerBusiness onderbezet.
Nico: Dat gaat zeker goed komen. Heeft ook met een generatie te maken die sociaal anders communiceert. Maar het zou wel leuk zijn als ze nu al komen. Misschien moeten we eens denken aan een event voor een jonger publiek. Niet alleen een galadiner maar bijvoorbeeld ook een dance event. Ik zal er zijn.

Wie in Haarlemmermeer wil je graag ontmoeten?
Nico: Jos Nijhuis, directeur van Schiphol. Heeft met vroeger te maken. Maar als hij dit leest mag hij mij bellen. Ik heb de eerste stap gezet. Ik weet niet of hij erop zit te wachten.
Camiel: Zoveel mensen dat ik het antwoord even schuldig blijf.

Nog een geheim?
Nico: Ik vind accountants de saaiste mensen op aarde.
Camiel: Ik ben fiscaal partner, dus belastingadviseur, maar mijn vrouw doet mijn aangifte.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items