Interview Ton van der Horst

Hoogste tijd voor 2016
Hij heeft geen benen maar vier wielen. Geen bloed maar benzine en in Hoofddorp en omgeving is hij mister Audi en VW: Ton van der Horst. Hij is een van de bekendste en oudste partners (qua lidmaatschap, niet in leeftijd) van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol, belangrijk pleitbezorger van Bedrijvenpark de President maar voor alles ondernemer. Het gebouw van Lexpoint is indrukwekkend en staat vol met glanzende automobielen inclusief de Auto van het jaar De Passat en natuurlijk een ‘hoe het allemaal begon’ Kever. Ton schenkt koffie. Een automaat maar lekker.

Lexpoint
Met Lexpoint gaat het goed maar het kan natuurlijk altijd beter. Elke dag opnieuw moeten we ons credo ‘De mensen maken het verschil’ bewijzen. Dus dat bij Lexpoint een Audi geen gewone Audi is en een VW geen gewone VW. Maar dat onze wagens allemaal standaard voorzien zijn van accessoires als klantvriendelijkheid, gastvrijheid, herkenning en enorme betrokkenheid. Service voor de mens en voor de auto. Daar maken we echt het verschil mee.

MeerBusiness?
Natuurlijk, ik ben ondernemer en iedereen weet dat de autobranche een flinke tik gehad heeft. Maar we doen het goed al zal ik blij zijn als het 2016 is. Dan komt er voor een groot gedeelte een einde aan die bijtellinggekte die de markt verstoort. Veel mensen kopen nu auto’s op basis van fiscaal voordeel. Maar die auto’s worden er niet mooier op. En in de praktijk zijn ze helemaal niet zuinig of wordt er gewoon weinig elektrisch gereden, iets waar juist die fiscale voordelen op gebaseerd waren. In 2016 verkleinen die fiscale verschillen aanzienlijk. Hopelijk gaan mensen dan weer meer auto’s kopen op basis van kwaliteit, emotie, prestaties en karakter.

De Partnerloge van MB
We zijn al jaren Partner van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol. Dat blijven we ook want we zijn daar heel enthousiast over. 10 jaar geleden kon ik Lexpoint overnemen van Pon. Sindsdien is MeerBusiness een van de beste manieren gebleken om opdrachtgevers en potentiële kopers te ontmoeten. Helemaal tijdens dat jaarlijkse Sponsordiner, dat is altijd top en je ontmoet de top.

De jeugd?
Ik heb het idee dat meer jonge ondernemers de weg al weten te vinden naar MeerBusiness. Ik neem zelf naar belangrijke festiviteiten ook altijd jonge mensen van Lexpoint mee. Dat is heel leerzaam en interessant.

Wie in de Haarlemmermeer zou je graag ontmoeten?
Door de jaren heen heb ik al zoveel mensen leren kennen. Ik wil je vraag anders beantwoorden. Ik zou graag nog heel lang René Jansen blijven ontmoeten.

Een gouden tip?
Over netwerken hoor je vaak mensen zeggen dat het lastig is om een gesprek goed te beginnen. Maar net zo belangrijk is om een gesprek goed te beëindigen. Je kent het wel: het is druk, je praat even met iemand en tegelijkertijd zie je 5 anderen die je gedag moet zeggen. Dan toch goed afscheid nemen want dat herinneren mensen.

Nog een geheim?
Eentje dan. Ik ben natuurlijk een auto-man in hart en nieren. Maar ik kan zo genieten van mijn sloepje.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Tweede editie Intertraining Netwerk- en Mosselparty
&n...
Lees meer...
"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"
Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemerspri...
Lees meer...
JAN©afé 12 oktober, kom jij ook ?
&n...
Lees meer...
Save the Date: Startersplatform 18 oktober
&n...
Lees meer...
MB Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak 25 september
&n...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 30-05-2018
MB partnerdiner HYATT hotel
Lees meer...
Datum: 19-06-2018
MB Palace hotel partner diner
Lees meer...
Datum: 26-06-2018
14e MB Netwerk- en Haringparty Claus 2018
Lees meer...
Datum: 09-09-2018
Ride for the Roses
Lees meer...
Datum: 11-09-2018
MB Netwerkmosselparty
Lees meer...
Datum: 24-09-2018
MB Netwerken en Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 09-10-2018
1e Hyatt/MB 'Fall in love with the fall'
Lees meer...
Datum: 25-10-2018
MB Palace hotel partner ontbijt
Lees meer...
Datum: 02-11-2018
14e Beursvloer Haarlemmermeer
Lees meer...
Datum: 04-11-2018
1e MB/HYATT "THE STAIRWAY TO HAVEN RUN"
Lees meer...
   
Meer agenda items